Is jouw plastic kliko te snel vol?

Ontdek hoe jij je (plastic) afval gemakkelijk met de helft of meer kunt verminderen

Eenvoudig, haalbaar en in te passen in een drukke lifestyle

Heb jij dit ook?

 • Je hebt met je huishouden een grote zak vol met plastic afval per week. En daarnaast nog een heleboel restafval of oud papier
 • Het valt je op dat je eerder steeds meer afval hebt dan minder
 • Afval scheiden doe je wel, maar je vraagt je af of dit genoeg is: recyclen is niet de oplossing
 • Je leest en hoort steeds meer en vaker over de plastic soep, klimaatverandering en andere problemen die wij vooral met onze westerse levensstijl veroorzaken
 • Je maakt je steeds meer zorgen en voelt je schuldig. Je gunt je (klein)kinderen ook een schone oceaan, een gezond leven zonder microplastics in hun lijf en een vellige toekomst op onze planeet.
 • Je wilt echt wel je steentje bijdragen om bij te dragen aan een betere wereld. Maar je weet simpelweg niet waar je moet beginnen en hoe je dit moet doen met je drukke leven.  
"Be the change you want to see in the world"

Ook wij hadden wekelijks een zak plastic afval. En restafval, gft en een paar kilo oud papier. Ik zag het als een moeilijke opgave om hier verandering in te brengen. Iedereen in onze omgeving vond het ook normaal om zoveel afval te produceren. Maar ik niet. Dus ik ging aan de slag en verminderde samen met mijn gezin ons afval met 80%! (Meer is mogelijk, maar het hoeft niet perfect en dat maakt dat je het goed volhoudt). 


Mijn ervaring is dat mijn leven een stuk simpeler is geworden. Ik ervaar meer tevredenheid en we eten ook gezonder! En niet te vergeten: het scheelt ons een hoop gesleep met afval. Het belangrijkste vind ik nog wel dat ik zo min mogelijk bijdraag aan het afvalprobleem en ik me niet langer meer schuldig voel. 


En omdat ik zoveel mogelijk mensen wil helpen ook hun afval te verminderen, heb ik een methode ontwikkeld waarin je stap voor stap aan de slag gaat met zero waste. Ik vertel je alles over deze simpele methode tijdens de Zero Waste Kickstart. 

Schrijf je in voor de Zero Waste Kickstart

Om deze redenen wil je hiermee aan de slag: 

 • Na deze cursus met 9 praktische online lessen kun jij je (plastic) afval met meer dan de helft verminderen
 • Je weet hoe je op het gebied van eten en drinken, in de badkamer, in je huishouden én onderweg hoe je afval en verpakkingen kunt vermijden.
 •  Door de 7R-methode maak jij eenvoudig voor elk product de meest duurzame keuze, zowel qua verpakking als product.
 • Je leert hoe je nieuwe gewoontes en routines aan kunt nemen zodat jouw nieuwe zero waste lifestyle geen extra tijd of moeite kost.
 •  Voor je het weet ben je een echte Groene Held!

Lekker praktisch:

 • Op elk moment starten en te volgen in je eigen tijd
 • 9 videolessen, 8 werkboeken met info en opdrachten om direct resultaat te boeken
 • Handige linkjes naar zero waste recepten, hacks en producten
 • Een jaar toegang, zodat jij genoeg tijd hebt om de training te volgen of wat langer te doen over een les als dat nodig is. 

Je doet mee voor € 37,-. 
Meld je hieronder aan en kom bij de Groene Helden!

Zij gingen je voor: 

Zero waste kickstart - Groene Helden Academie
Barbara:
"Als je start met zero waste leven, is deze kickstart een aanrader. Duidelijke opdrachten en uitleg! Goede tips."
Zero waste kickstart - Groene Helden Academie
Anna:
"De Zero Waste Kickstart is een geweldig startpunt voor wie een duurzamere levensstijl wil met minder afval."
Zero waste kickstart - Groene Helden Academie
Wytske
"Met behulp van een video-uitleg kan je aan de slag met eenvoudige opdrachten. Je kan ze meteen toepassen! Je wordt op een vriendelijke manier bewust van waar allemaal afval ontstaat en hoe je snel resultaat kan behalen. Zeker door de eerste R: rethink. Ik zou deze cursus aanraden als je wil beginnen met duurzamer leven. Je ziet dan snel resultaat."