Hi, ik ben Petra,

en ik wil de wereld redden!

Petra in de keuken

Dat lukt niet in m'n eentje... 

...daarom wil jou inspireren om ook duurzamer te leven door je met praktische tips en achtergrondinfo te laten zien hoe ook jij kunt bijdragen aan het aanpakken van klimaatverandering en de (plastic) afvalproblematiek. 


En tegelijk je leven veel  simpeler en leuker kunt maken.....

Petra buiten voor de verticale moestuin

Over mij

Een paar jaar geleden besloot ik dat ik niet langer lijdzaam toe wilde kijken hoe we onze mooie wereld naar de vernieling helpen. Sinds 2018 maak ik met mijn gezin (mijn vriend Niels, onze dochter van 9, zoon van 6 en ik) grote en kleine stappen met een zero waste lifestyle. Met een focus op grote winstpakkers als zoveel mogelijk plantaardig eten, niet meer vliegen, minder spullen kopen, onze auto wegdoen en minder (plastic) afval genereren. We kijken continu hoe we op alle vlakken van ons leven verder kunnen verduurzamen.


Als iedereen zou leven zoals ik nu doe, zouden we maar 0,7 aardes nodig hebben. 


Ik wil jou op een positieve manier inspireren om zelf in actie te komen voor ons klimaat en de wereld. Ik laat je zien dat alle beetjes helpen. Het hoeft niet gelijk perfect.


 

En het ook lukt als een druk gezin hebt! 

We graven ons eigen graf

Ik snap het wel…

Klimaatverandering en afvalproblematiek zijn niet de leukste onderwerpen om aan te snijden op een feestje (hoewel ik dat wel gewoon doe 😉). Het is veel minder ongemakkelijk om het over je volgende (vlieg)vakantie te hebben en lekker te pochen met je nieuwe iPhone. Maar over een aantal jaar slaan we onszelf voor de kop dat we zoveel waarde hebben gehecht aan onze luxeproblemen en niet eerder in actie zijn gekomen. We leven boven onze stand en hoewel ons leven nu lekker gaat en we nog nooit zo welvarend zijn geweest, graven we hiermee ons eigen graf. 

Jij kunt wat doen

Jij hebt impact!

Veel mensen weten inmiddels wel dat er wat moet gebeuren, maar voelen de urgentie nog niet. Ik voel ‘m wel! En ik maak me oprecht zorgen. Ik wil je geen angst aanjagen (ik besef heus dat dit niet een heel vrolijk stukje tekst is) maar ik wil je wel wat realiteitszin meegeven: we moeten nu in actie komen!


Jij, ik, iedereen. Gewoon zelf! No excuses...


Overheden en bedrijven moeten verduurzamen, maar ook wij, burgers en buitenlui hebben heel veel impact.

"Ik hoop dat we snel op feestjes gaan pochen over hoe leuk onze trip met de trein was, over hoe lang we al met dezelfde telefoon doen en over hoe klein onze afvalbak is." 

Petra wijst naar beneden

Duurzaamheidspochen

Nadat mijn “ik moet nu in actie komen” kwartje bij mij was gevallen, ben ik samen met mijn gezin stapsgewijs mijn leven gaan verduurzamen. En ik ontdekte gaandeweg dat mijn leven er veel simpeler, maar ook leuker op werd. Ik maak bewustere keuzes, heb tijd voor dingen die ik belangrijk vind en ik ben tevredener. Win-win dus, aangezien veel mensen tegenwoordig de ratrace wel zat worden en behoefte hebben aan meer zingeving. 


En ik wil niets liever dan dat jij ook gaat verduurzamen en dat jouw leven ook overzichtelijker en leuker wordt. Met mijn praktische tips en inspirerende verhalen wil ik je laten zien dat een duurzame lifestyle echt binnen handbereik ligt. Voor beginners schreef ik het gratis e-book Jouw start met zero waste. Daarnaast schroom ik dus niet om duurzaamheid op feestjes bespreekbaar te maken. Ik geloof dat alle beetjes helpen. 

 

Word ook een Groene Held en maak jouw start met Zero Waste!

E-book Zero Waste - Groene Helden Academie
Badge Ambassadeur de Verborgen Impact

Ambassadeur van De Verborgen Impact

Sinds december 2020 ben ik Gecertificeerd Ambassadeur van de Verborgen Impact. Ik ben  opgeleid om op basis van de feiten uit het boek De Verborgen Impact van Babette Porcelijn mensen te informeren over welk consumentengedrag een grote of juist een kleinere impact heeft. Daarnaast weet ik door de opleiding en mijn eigen ervaring hoe ik anderen kan  inspireren om duurzaam of zelfs ecopositief te worden. 

Anderen over mij:

These slides will be slide-able on the live version of your page!
Kleurrijk. Muzikaal. Communicatie expert. Moeder van een M en een J. Dé vrouw van en voor Niels. Vasthoudend. Stoere chick (ze speelt waterpolo (!)). En natuurlijk zero waste minded!

Kleurrijk, dat zie je bij Pee overal in terug. Of het nu gaat om haar zonnige en opgeruimde karakter, haar kledingstijl of een gezellige behangetje op de muur, alles heeft bij haar kleur! Of geeft zij kleur. Ze draait dan ook haar hand niet om voor een (kleurig) DIY projectje, lekker duurzaam want ze recyclet de materialen, uiteraard. Pee is zo’n type dat zich helemaal vastbijt in de materie en het dan tot op de bodem uitzoekt. En in dit geval in de zero waste materie. Hoe gaaf dat ze al deze kennis nu deelt met haar ongekende enthousiasme!

Floor Bosman
Floor alias Mrs. Forest. 
Op een bewuste manier leven hoeft niet moeilijk te zijn
Vol vrolijke verhalen over alledaagse ontdekkingstochten om minder afval te produceren, met een jong gezin. Het geeft me stof tot nadenken over mijn eigen gewoontes en daarnaast haal ik er veel slimme, (goed haalbare) ideeën uit; die ik dan direct probeer toe te passen. Op een bewuste manier leven hoeft niet moeilijk te zijn en alle beetjes helpen. Het is fijn dat Pé ons hieraan herinnert!
Marion
Marion
Na de rondleiding meteen begonnen

Petra heeft voor mij en mijn collega's een zero-waste rondleiding verzorgd langs (duurzame) winkels in de binnenstad van Alkmaar. Het was voor ons een manier om geïnspireerd te worden over duurzamer leven. Petra is gedreven en enthousiast, en na de rondleiding kun je eigenlijk niet anders dan meteen beginnen.

Lara