Duurzame cadeautips voor Groene Hulpsinterklazen!
16 november 2021 
in Budget
1 min. leestijd

Duurzame cadeautips voor Groene Hulpsinterklazen!

De Sint is weer in het land en de tijd van pakjes, chocola en pepernoten is weer aangebroken. Wat een heerlijke tijd is dit toch. Mijn zoontje kan nu al niet meer slapen van de spanning en wil elke dag wel z’n schoen zetten! Bij Sinterklaas horen cadeaus en het liefst veel. Maar heel duurzaam is dat niet. Spullen staan namelijk op nummer 1 in de Verborgen Impact Top 10 (De Verborgen Impact, Babette Porcelijn). Toch kun je als Hulpsinterklaas het feest ook prima duurzaam vieren. Door bijvoorbeeld speelgoed voor de kids, maar ook cadeaus voor volwassenen tweedehands te kopen. Of te gaan voor een leuk duurzaam uitje of een goed doel.

Duurzame cadeautips voor Sinterklaas

Ik zette voor alle Groene Hulpsinterklazen een compleet overzicht met inspiratie voor duurzame cadeaus klaar. Daar moet toch wat tussen zitten.

Kant-en-Klare Rijmen voor bij je duurzame cadeau

En heb je een tof duurzaam cadeau uitgezocht, dan is het een goed idee om even toe te lichten waarom je voor dit cadeau hebt gekozen. Op een tweedehands cadeau bijvoorbeeld zit bij veel mensen nog een taboe (tip: lees ook het blog dat ik hier in 2019 over schreef).
Hoe leuk is het als Sint dit bespreekbaar maakt. Hij kan dit, want hij is Sint. En ik heb het makkelijk gemaakt voor alle Hulpsinterklazen, want ik heb een aantal kant-en-klare rijmen gemaakt die je zo kunt overnemen. Of hier en daar wat aanpassen naar eigen inzicht. Je kunt ze vinden in dit artikel.O en ben je zelf goed in rijmen? Dan zou ik het tof vinden als ik jouw rijm er ook bij mag zetten. Zo helpen we alle Groene Hulpsinterklazen een handje. Je kunt dan op deze mail antwoorden.

12 Zero waste cadeau inpaktips

Natuurlijk wil een Groene Hulpsinterklaas zijn cadeaus ook duurzaam inpakken. Dat moet zeker lukken op 1 van de 12 manieren die ik in dit artikel deel.

Zet jouw spullen nu te koop!

Dit is trouwens de ultieme tijd om jouw spullen op Marktplaats of Vinted te zetten of speelgoed aan te bieden bij een goed doel. Zo help je andere Hulpsinterklazen ook weer met het vinden van een duurzaam cadeau.Kortom: een duurzaam Sinterklaasfeest kan niet meer stuk dankzij alle Groene Helden. O nee, Groene Hulpsinterklazen!

Over de schrijver
Hi, ik ben Petra en eigenaar van deze site. Sinds 2018 maak ik met mijn gezin (mijn vriend Niels, onze dochter van 11, zoon van 8 en ik) grote en kleine stappen met een zero waste lifestyle. Met een focus op grote winstpakkers als vega en 90% plantaardig eten, niet meer vliegen, geen auto meer hebben, minder spullen kopen en minder (plastic) afval genereren. We kijken continu hoe we op alle vlakken van ons leven verder kunnen verduurzamen. Ik wil jou op een positieve manier inspireren om zelf in actie te komen voor ons klimaat en de wereld. Ik laat je zien dat alle beetjes helpen. Het hoeft niet gelijk perfect. En het ook lukt als een druk gezin hebt!
tine
Door

tine

op 18 Nov 2021

Leuk artikel ! Kan ik zeker wat mee. Zou fijn als je ook wat informatie opschrijft over wat bijvoorbeeld goed en echt duurzaam speelgoed is (houten speelgoed met gifvrij verf bijvoorbeeld) en wat milieu- en huidvriendelijke zeepjes zijn ( die van lush meestal niet). Kers op de taart advies ;).

Petra van Kleef
Door

Petra van Kleef

op 26 Nov 2021

Dank voor de tip! Ik snap dat door alle zogenaamd duurzame aanprijzingen je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Ook voor mij is dat soms zoeken. Maar als ik de producten weet, dan zal ik ze hier delen!

Reactie plaatsen
Ebook 10 eerste stappen naar Zero Waste

Ben je geïnspireerd?

En wil je gelijk doorpakken?

Download dan mijn gratis e-book 

10 eerste stappen naar Zero Waste

Draag niet langer bij aan de vervuiling van onze wereld. Maak een vliegende start met zero waste met de tips in dit praktische e-book!