Duurzame kleding voor Kerst en de feestdagen

Het is traditie om je met Kerst feestelijk aan te kleden. Maar is die nieuwe feestelijke kerstoutfit of kersttrui echt nodig? Of staat dat jurkje van 2 jaar geleden dat je nog maar 1x droeg je ook nog heel goed? Kijk eens in je kast wat je nog hebt. Er zijn vast feestelijke items die je dit jaar nog maar weinig hebt kunnen dragen, dus geef deze kledingstukken zeker de kans om dit jaar alsnog gedragen te worden en ga voor duurzame kerstkleding! Ook de kersttrui van vorig jaar wil graag nog wel een keer gedragen worden. En ik zou echt niet weten wie vorig jaar welke foute trui aan had.

Tips voor duurzame nieuwe of tweedehands kerstkleding


Wil je toch echt graag wat anders of pas je niks meer? Kies dan ook voor duurzame kerstkleding met deze tips:
  • Ruil met vrienden of familie -> vooral voor de foute Kersttrui een erg leuke traditie!
  • Ruil via een kettingkledingruil in jouw buurt. Aanmelden kan via Clothingloop.org
  • Check Marktplaats of Vinted en haal iets op in de buurt
  • Bij kringloopwinkels bewaren ze de mooiste feestkleding voor december en stallen dit dan mooi uit. Hier kun je echt voor een prikkie een geweldige outfit scoren.
  • Wees creatief: leuk je bestaande kleding op met toffe accessoires en versieringen
  • Koop kleding van een duurzaam kledingmerk
  • Bestel je online? Bestel dan niet meerdere maten of modellen om de rest terug te sturen. Vaak worden de retouren namelijk vernietigd. Helemaal niet duurzaam! Check ook de aflevering Op Volle Retouren van Tegenlicht waarin dit haarfijn wordt uitgelegd.
Veel succes met het bepalen van jouw kerstoutfit, ga lekker shinen! En doe jij dat in je 2ehands outfit en geven mensen je een complimentje? Zeg dan ook zonder schroom dat het 2ehands is. Zo maken we het bespreekbaar en wordt het vanzelf 'het nieuwe normaal'.Reactie plaatsen

Maak een vliegende start met Zero Waste met mijn gratis e-book!

Ebook 10 eerste stappen naar Zero Waste