Review Briters wasstrips: (micro)plasticvrij, milieuvriendelijk en goedkoop wasmiddel
12 september 2022 
6 min. leestijd

Review Briters wasstrips: (micro)plasticvrij, milieuvriendelijk en goedkoop wasmiddel

De was doen met duurzaam wasmiddel dat ook nog eens betaalbaar is. Wassen deed ik tot nu toe met zelfgemaakt wasmiddel van blokken zeep zeep of met kastanjes als wasmiddel. Maar voor wie het nog gemakkelijker wil (ikke, soms!), of voor geen zin meer heeft in gesleep met plastic flessen of dozen wasmiddel, zijn er nu de wasstrips van Briters. De wasmiddel strips wassen schoon, zijn minimaal en plasticvrij verpakt, zijn microplasticvrij, biologisch afbreekbaar en erg goedkoop ten opzichte van andere merken wasstrips. Ze kosten ongeveer net zoveel als regulier wasmiddel en hebben een niet goed - geld terug garantie. En met mijn kortingscode ontvang je 20 euro korting op je bestelling. Alle reden dus om de wasmiddelstrips van Briters met jouw wasmachine te proberen. In deze review lees je hoe wasstrips werken en wat mijn ervaringen zijn.

Duurzaam, voordelig en gemakkelijk wasmiddel

Soms kom je een innovatie tegen waar je gelijk blij van wordt. En soms kun je nog beter even de kat uit de boom kijken. Dat had ik met wasstrips. Maar mijn wachten werd beloond! Ik zal je vertellen hoe dat zit.

Maar eerst: wat zijn wasstrips?

Wasstrips zijn in water oplosbare velletjes wasmiddel die je gewoon op je was kunt leggen in de machine. Je hoeft geen wasmiddel meer in het wasmiddelvak toe te voegen. Het is dus supergeconcentreerd wasmiddel in velvorm. Doordat het zo compact is, scheelt het enorm veel verpakkings- en transportkosten. Je hebt geen flessen vloeibaar wasmiddel meer nodig en ook geen dozen waspoeder. Dat is dus geen gesleep voor jou en beter voor het milieu.

Deze wasstrips zijn al een jaar of wat op de markt van verschillende merken, maar ik vond ze nog erg prijzig en vaak verkocht in kleine verpakkingen met weinig wasstrips. Daarnaast worden ze ver weg gemaakt, China bijvoorbeeld. Hoewel ze dan misschien per trein vervoerd worden, heeft het transport alsnog een flinke impact. Voor mij dus reden om nog lekker door te wassen met mijn zelfgemaakte wasmiddel.

Totdat ik Briters langs zag komen op Instagram. Briters biedt ook wasstrips, maar dan in kartonnen verpakkingen van 100 stuks. De wasstrips van Briters zijn biologisch afbreekbaar en bevatten geen microplastics. Beter voor het milieu dus, zowel wat het wasmiddel zelf als verpakking en transport betreft. Maar ook belangrijk: beter voor jou, want deze wasstrips zijn supervoordelig!

Briters wasstrips nog voordeliger met kortingscode

Je kunt een abonnement nemen, of direct 1 of meerdere verpakkingen kopen. Des te meer je koopt, des te goedkoper ze worden. Zo kun je al wassen met Briters vanaf 22 eurocent per wasbeurt en met mijn kortingscode (lees verder), zelfs maar 15 eurocent per wasbeurt.

Briters: een Nederlands bedrijf met een missie

Briters is gevestigd in Amsterdam en heeft een missie: voordelig wasmiddel aanbieden dat ook nog eens beter is voor het milieu. Briters.nl:

“Als we heel Nederland zouden kunnen voorzien van onze ecologische en biologisch afbreekbare wasmiddel strips zou dat zomaar 25 miljoen plastic flessen per jaar schelen.” 

De initiatiefnemers van Briters wilden een duurzaam wasmiddel ontwikkelen en hebben daarom eens goed naar de lijst met bestanddelen gekeken. Al het onnodige en schadelijke haalden zij eruit, tot het ultrageconcentreerde wasmiddel in de wasstrips overbleef. De ingrediëntenlijst is openbaar en kun je vinden op hun website.

Maar waar worden de wasstrips van Briters dan gemaakt, vroeg ik me af? Ik vroeg het na en dat is gelukkig een stuk dichterbij. De wasstrips van Briters worden in Polen gemaakt en per trein naar Nederland vervoerd. Briters onderzoekt de mogelijkheden om de productie nog dichterbij te halen.

Mijn ervaringen met Briters: schoon, voordelig en supergemakkelijk

Ik mocht Briters proberen en dit was voor mij dus de eerste keer dat ik wasstrips gebruikte. Ik deel mijn ervaring graag met je. Het gebruik van wasstirps is echt een kwestie van “een kind kan de was doen”. Gooi de strip bij de was, aanzetten en klaar. Erg vuile was? Dan kun je een extra strip toevoegen. Voor een klein wasje knip je de strip eenvoudig doormidden. Ook voor de handwas kun je Briters gebruiken door eenvoudig een (deel van een) wasstrip in je emmer op te lossen.

Briters wasstrips gooi je gemakkelijk in je trommel

Sterke wasmiddelgeur aan de strips, maar niet aan de was

Toen de wasstrips binnenkwamen viel me wel gelijk de sterke geur op. Briters wasstrips bevatten dus wel parfum, Fresh Linen genaamd. Dat was ik niet meer gewend. Ik houd ook niet van penetrante wasmiddellucht. Toch merkte ik bijna geen geur meer op toen de was klaar was. De sterke geur van de strips zelf zal wel komen omdat het wasmiddel ultra geconcentreerd is en er wel 100 stuks in de verpakking zitten. Aan de was zelf komt dus geen penetrante geur, dat vind ik fijn. Houd je wel van geur, dan kun je altijd zelf een paar druppels etherische olie toevoegen in je wasmiddel of wasverzachterbakje.

Zelf heb ik de wasstrips opgeborgen in een afgesloten bak, zodat er geen water op gemorst kan worden, maar ook om de geur en kwaliteit van het product te behouden. Droog kun je ze volgens de site zo’n 3 jaar of langer bewaren.

Frisse geur Briters wasstrips

Voor welke was zijn de wasstrips van Briters geschikt?

Je gebruikt de wasmiddel strips voor temperaturen van 15 tot 60 graden en zowel voor de witte als de bonte was. Superhandig dat je dus ook geen verschillende wasmiddelen nodig hebt. De wasstrips wassen goed schoon is mijn ervaring, hoewel je voor vlekken of de witte was indien nodig nog een ecologisch antivlekmiddel zou kunnen gebruiken. Je kunt ook wasverzachter gebruiken, maar ja dat is niet zo duurzaam. Wil je toch een wasverzachtend effect, gebruik dan liever azijn.

Grootverpakkingen wasstrips: minder verpakking, meer voordeel

Het fijne van Briters vind ik toch ook de grootverpakkingen. Geen gesleep meer met flessen of dozen. Des te meer je bestelt, des te voordeliger. Waarom niet in 1x voor een jaar wasmiddel bestellen? De beste raad is voorraad zeg ik altijd maar.

Briters over hun ambitie met de wasstrips:

“Hoe groter we kunnen worden met de wasmiddel strips van Briters hoe goedkoper we het kunnen maken en hoe sneller we het plastic probleem in de wasmiddel industrie flink omlaag kunnen krijgen.”

Niet tevreden over de Briters wasstrips? Dan krijg je gewoon je geld terug!

Het grote voordeel van Briters is dat je het ook nog eens zonder risico kan bestellen, je kan kiezen voor achteraf betalen via Klarna. Hierdoor hoef je pas na 30 dagen te betalen, je hebt ook 30 dagen proef dus bevalt het om welke reden niet naar behoren kan je het gewoon terugsturen en wordt de betaling geannuleerd bij Klarna of wordt je geld teruggestort. Zelfs als je de verpakking al open hebt gemaakt, anders kan je het natuurlijk niet testen. Dat is wel echt een groot voordeel. En je betaalt ook nog eens geen verzendkosten, deze zijn helemaal gratis.

Wil je nog meer weten over Briters of het gebruik van de Briters wasstrips, bekijk dan ook eens hun FAQ pagina.

Koop nu de Briters wasstrips met mijn kortingscode voor 20 euro korting

Met mijn kortingscode kun jij nu ook extra voordelig de Briters wasstrips bestellen. Je krijgt met mijn code namelijk 20 euro korting op je bestelling. Zo kun je, als je gelijk 3 enveloppen bestelt, voor 15 eurocent per wasbeurt wassen. En vind je 300 wasstrips teveel, dan kun je natuurlijk ook 1 envelop bestellen. Of je bestelt er 3 en geeft of verkoopt er 1 aan je vrienden of familie. 

Bestel via de website van Briters met deze link, je korting wordt dan gelijk verwerkt. 

Minimale verpakking, duurzaam verzonden

Bij 1 envelop stuurt Briters de wasstrip zonder omdoos/verpakking, hier wordt het label direct op de verpakking geplakt. Zij zijn bezig om te kijken hoe ze 2 of meer enveloppen in een verpakking krijgen die ook door de brievenbus past. Tot die tijd worden 2 of meer verpakkingen in een omdoos verzonden.

Wassen op lage temperaturen

Nog even dit: de meeste impact van wassen komt door het energieverbruik van de machine. Was dus liefst op lage temperaturen en met volle trommels! En dat kan prima met de Briters wasstrips.

Wat zijn jouw ervaringen met wasstrips en kende je die van Briters al?

Briters wasstrips: duurzaam, schoon en goedkoop wassen

PS: omdat ik zo enthousiast ben over hun product, heb ik zelf het initiatief genomen voor een samenwerking met Briters. Per bestelling met mijn kortingscode krijg ik een kleine vergoeding van Briters. En jij 20 euro korting!

Over de schrijver
Hi, ik ben Petra en eigenaar van deze site. Sinds 2018 maak ik met mijn gezin (mijn vriend Niels, onze dochter van 11, zoon van 8 en ik) grote en kleine stappen met een zero waste lifestyle. Met een focus op grote winstpakkers als vega en 90% plantaardig eten, niet meer vliegen, geen auto meer hebben, minder spullen kopen en minder (plastic) afval genereren. We kijken continu hoe we op alle vlakken van ons leven verder kunnen verduurzamen. Ik wil jou op een positieve manier inspireren om zelf in actie te komen voor ons klimaat en de wereld. Ik laat je zien dat alle beetjes helpen. Het hoeft niet gelijk perfect. En het ook lukt als een druk gezin hebt!
Reactie plaatsen
Ebook 10 eerste stappen naar Zero Waste

Ben je geïnspireerd?

En wil je gelijk doorpakken?

Download dan mijn gratis e-book 

10 eerste stappen naar Zero Waste

Draag niet langer bij aan de vervuiling van onze wereld. Maak een vliegende start met zero waste met de tips in dit praktische e-book!