Voorkom voedselverspilling met Foodello

Bestel goedkope boodschappen en voorkom voedselverspilling met Foodello

Voedzaam en lekker eten kopen dat supervoordelig is en waarmee je ook nog eens duurzaam bezig bent? Dat lijkt onmogelijk maar dat kan zeker, dankzij Foodello! Foodello is een online food delivery platform dat zich richt op het verminderen van voedselverspilling. Na het lezen van dit artikel wil jij ook zeker bij Foodello gaan bestellen!

Verminder voedselverspilling door bij Foodello te bestellen

Een van de belangrijkste voordelen van Foodello is dat het zich richt op het redden van voedsel. Foodello werkt samen met leveranciers om producten te redden die anders weggegooid zouden worden. Waar je via de app Too Good To Go vooral kort houdbare producten redt, gaat het bij Foodello alleen om producten die je in je voorraadkast kunt bewaren. Niet in je koelkast dus.

Bijvoorbeeld vanwege een naderende tenminste houdbaar tot datum, een veranderde verpakking, of omdat een product uit het assortiment verdwijnt. Het is zonde om deze producten weg te gooien, want je kunt ze gewoon nog prima eten (zoals hieronder uitgelegd). Daarom is het beter om ze met korting aan te bieden aan de consument.

Het verschil tussen Tenminste houdbaar tot (THT) en Te gebruiken tot (TGT)

"Te gebruiken tot" wordt gebruikt op bederfelijke producten zoals vlees, vis, zuivelproducten en bereide maaltijden. Dit betekent dat het product niet meer veilig is om te eten na de vermelde datum. Na deze datum kan het product bedorven zijn en bacteriën bevatten die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid. Het is daarom belangrijk om de houdbaarheidsdatum van deze producten te respecteren en het product niet meer te gebruiken na deze datum. Deze producten vind je dan ook niet bij Foodello.

"Tenminste houdbaar tot" wordt gebruikt op producten die niet snel bederven, zoals droge producten, conserven en lang houdbare producten. Dit betekent dat het product veilig is om te eten tot de vermelde datum, maar het kan daarna nog steeds veilig zijn om te eten voor een bepaalde tijd, afhankelijk van de omstandigheden waarin het product wordt bewaard. Na de vermelde datum kan de kwaliteit van het product echter afnemen, zoals smaak, textuur en voedingswaarde. Het is daarom aan te raden om het product te controleren (ruik, kijk, proef een klein beetje) voordat je het eet of gebruikt in een gerecht, zodra de vermelde datum is verstreken. De producten die je via Foodello kunt kopen zijn altijd tenminste houdbaar tot en niet te gebruiken tot.

Goedkope online boodschappen

Of je nu op zoek bent naar een veganistische optie, een gezonde maaltijd of een stevige portie comfort food, Foodello heeft een breed assortiment. Denk aan chips, snoep, kruiden, koffie, thee, pindakaas en ander broodbeleg. Ook Tony's Chocolonely zit regelmatig in het aanbod. Het wisselt overigens wel steeds, dus het loont om af en toe te kijken. Regelmatig hebben ze aanbiedingen waarbij 2 producten maar 1 eurocent kosten. Ze hebben niet altijd alles voor in je voorraadkast op voorraad, maar je komt wel een heel eind. En naast dat het goedkoop en voordelig voor jou is, ben je dus duurzaam bezig doordat je helpt voedselverspilling tegen te gaan.

Mijn ervaringen met Foodello

Zelf ben ik erg tevreden over Foodello. Ze leveren snel en de kwaliteit van de producten is goed. Soms merk je wel dat de smaak iets achteruit is gegaan, maar daar houd ik rekening mee. En als er een keer iets niet in orde is, wordt je prima geholpen door hun fijne klantenservice.

Het enige nadeel is de hoeveelheid verpakkingen die je in huis haalt met een bestelling. Normaal doen wij zoveel mogelijk verpakkingsvrij onze boodschappen. Toch zijn we ook net echte mensen en hebben we ook wel eens zin in chips of andere producten die je nauwelijks in je eigen verpakking kunt krijgen. Ik vind het in elk geval een fijn idee dat we deze guilty pleasure producten "redden". Vaak zouden we ze anders waarschijnlijk niet of niet vaak kopen. Bovendien is de impact van voedsel groter dan de impact van de verpakking. Het is dus beter om het voedsel niet te verspillen dan een verpakking te vermijden. Wist jij dat?

Wij bestellen zo 1 x in de 2 maanden bij Foodello en leggen dan gelijk een voorraadje aan. Zo beperken we ook het transport en laten we de bezorger niet voor een half lege doos rijden.

Wil je het ook eens proberen? De eerste 3 bestellingen worden gratis bezorgd. Daarna bezorgen ze gratis vanaf € 39,-. Klik hier om te kijken welke producten jij vandaag voordelig kunt redden.


Goed om te weten: dit artikel bevat affiliate links. Per bestelling die jij doet via mijn link ontvang ik een kleine commissie en dat helpt mij weer om de Groene Helden Academie draaiende te houden.   

Reactie plaatsen

Maak een vliegende start met Zero Waste met mijn gratis e-book!

Ebook 10 eerste stappen naar Zero Waste